Az akarat is diadalt aratott Körös Kupán

A Körös Tollaslabda Sportegyesület 2020. szeptember 26-án rendezte meg a Körös Kupa őszi eseményét U11-U13-U15 D-kategóriában és felnőtt D-kategóriában, ezúttal ceglédi helyszínen, a Living Sport Tollaslabda Csarnokban.

A Magyar Tollaslabda Szövetség kiírásában és lebonyolítási rendszerében zajló versenyre mintegy 98 játékostól érkezett nevezés egynemű, egynemű páros és vegyespáros versenyszámokban, így összesen 198 mérkőzés várt a népes mezőnyre. A részvevő klubok (Győr, Seregélyes, Székesfehérvár, Budapest, Cegléd, Békéscsaba, Debrecen, Dánszentmiklós) jellemzően nagy létszámú játékosállománnyal vonultak fel, így a kiélezett, parázs hangulatú meccsek legizgalmasabb labdamenetei után bizony visszhangzott a csarnok a szurkolói ovációtól.

A KTSE javarészt utánpótlás korú tollaslabdázókat delegált a versenyre, akik közül többen saját korosztályuktól feljebb nevezve – U15 és felnőtt kategóriákban – mérettették meg tudásukat. A békéscsabai tollaslabda sport fejlődését fémjelzi, hogy összesen 8 versenyszámban állhattak végül dobogóra KTSE játékosok 4 arany, 1 ezüst és 3 bronzérmes helyezést begyűjtve.

A békéscsabai versenyteljesítmények kapcsán ki kell emelni, hogy több esetben a meccsgyőzelmet, vagy „csak” a nyert labdameneteket, az a maximális pályateljesítmény adta, amely végeredménytől függetlenül az akarat diadalát jelentette a játékosok és az edzők számára egyaránt.

A Körös Tollaslabda Sportegyesület gratulál minden (nem csak KTSE) versenyzőnek az elért eredményeikért, megköszönve a Magyar Tollaslabda Szövetségnek és Gazdag Ferencnek a verseny gördülékeny lebonyolítását, illetve a Living Sport Tollaslabda Csarnoknak és Nagy Krisztiánnak házigazdaként a nívós versenyhelyszín biztosítását.

 

KTSE dobogós eredmények:

U13 lány egyéni

·         I. hely – Popa Réka

U13 lány páros

·         I. hely – Popa Réka, Boros Maja Veronika (Újpesti TSE)

U13 fiú egyéni

·         I. hely – Giricz Levente

U13 fiú páros

·         I. Giricz Levente, Tószögi György

U15 lány egyéni

·         III. hely – Zöld Petra

U15 fiú egyéni

·         III. hely – Tószögi György

Felnőtt lány páros

·         II. hely – Hankó Petra, Kozma Orsolya

Felnőtt férfi egyéni

          III. hely – Baranyai János

badminton.hu