Tájékoztatás a KTSE járványidőszaki működéséről

Tisztelt KTSE tagok, szülők, gyerekek!

Ahogy életünk megannyi területére, úgy a Körös Tollaslabda Sportegyesület hétköznapjaira is változásokkal járó, kényszerítő hatást gyakorolt a világjárvány. Ennek  „legfájdalmasabb” vonatkozását már mindenki megtapasztalhatta azáltal, hogy csoportosan, tornatermi körülmények között nem tudunk hódolni sportszenvedélyünknek. Mivel a kialakult helyzet várhatóan legkevesebb több hónapra állandósul – és Magyarország Kormányának illetve Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának járványügyi rendelkezései ezen időtartam alatt vélhetően végig érvényben maradnak – belső működésünket is a krízishelyzethez kell igazítanunk.

Egyesületünk vezetősége mérlegelve a mindannyiunk számára lemondással járó, sok családnak pedig egzisztenciálisan is nehéz időszak mind sportszakmai, mind morális szempontjait, a járványidőszakra vonatkozóan a következő határozatot hozta:

  1. 2020. április 1-től a tagdíj mértéke 6000 Ft/hónapról, 1000 Ft/hónapra mérséklődik, mindaddig, amíg a vészhelyzet fennáll és nem születik kormányzati/önkormányzati döntés a tornateremi közösségi sportolás újbóli lehetőségéről. Indoklás: a határozat szerinti 1000 Ft/hó tagdíj az a legminimálisabb összeg, amellyel egyesületünk működése még biztosított.

(!)Aki már előre befizette a tagdíját, annak az vagy beszámításra kerül a következő hónapokban vagy – aki kéri – visszautaljuk részére.

(!)Azok az egyesületi tagok, akiknek elmaradásuk van (január, február, március hónap), legyenek szívesek azt a járványidőszakra vonatkozó határozat előtt érvényben lévő 6000 Ft/hó tagdíj szerint megfizetni.

(!)Akinek a mérsékelt tagdíj befizetése bármi módon akadályoztatott, forduljon bizalommal Mitykó László elnökhöz vagy Gábel Emese megbízott gazdasági vezetőhöz.

(!)A tagdíjakat a járványidőszaki működésünk ideje alatt hangsúlyozottan kérjük átutalással teljesíteni Körös Tollaslabda Sportegyesület bankszámlájára: K&H 10400061-50526888-83751008

Bár közösségi sportéletünk az elkövetkezendő, határozatlan időszakra nem biztosított, szeretnénk, ha nem állna meg az élet a KTSE háza táján. Az otthoni edzések lehetősége mindenki számára elérhető és javasolt, ennek számtalan formája létezik. Ugyan helyettesíteni nem tudja az eddigi szabadidős- és versenysporti tevékenységet, de mint alternatív kondicionálás segíthet formában és lendületben maradni. Futás, erősítés, ügyességi-technikai gyakorlatok (akár házon belül és kívül), tollasozás a kertben vagy a ház előtt a családtagokkal egyaránt megfelel a célnak. Aki mindehhez szeretne szakmai segítséget kérni, az forduljon bizalommal Baranyai Jánoshoz vagy Tószögi Györgyhöz.

A szervezeti és adminisztratív belső munkát sem szeretnénk elhanyagolni, különösen, hogy a járványidőszak utáni visszarendeződés és stabilizálódás vélhetően fokozott munkateherként fog jelentkezni. A krízishelyzet időtartama alatt ezért edzésterveket, pályázatokat készítünk elő, weblapot fejlesztünk, egyeztetőtárgyalásokat kezdünk azon egyesületi és intézményvezetőkkel, akik segíteni tudják munkánkat, előmozdítva egyesületünk visszaerősödését, lendületnyerését. Ezen felül természetesen naprakészen figyeljük az országos és helyi kormányzati rendeleteket és a Magyar Tollaslabda Szövetség hirdetményeit.

Végezetül kérjük minden tagunkat, hogy sportfegyelmünket mindenekelőtt állítsuk a járvány és az általa okozott krízishelyzet leküzdésének szolgálatába azzal, hogy a kormányszintű rendelkezéseket betartjuk, illetőleg egyesületi (vezetőségi) határozatunkat egyöntetűen tudomásul vesszük és elfogadjuk.

Akinek bármi kérdése lenne, az alábbi személyeknél és elérhetőségeken érdeklődhet:

  • Mitykó László +36 70/317-8138
  • Gábel Emese +36 20/999-4556
  • Baranyai János +36 20/290-3272
  • Tószögi György +36 30/521-6061

Sporttársi üdvözlettel:

Mitykó László
KTSE elnök
 

badminton.hu