D-kategóriás és utánpótlás versenyen vettek részt a KTSE sportolói Budapesten

2019. szeptember 07-én rendezte meg a Magyar Tollaslabda Szövetség és a T(r)ollas Sport Egyesület a 2019/2020 játékidény első „C” és „D” kategóriás felnőtt és utánpótlás korosztályos versenyét Budapesten a Hódos Tamás Tollaslabda Csarnokban. Békéscsabáról  a Körös Tollaslabda  Sportegyesület 10 utánpótlás korú fiatalt és 6 felnőtt igazolt játékost vonultatott fel a sporteseményen.


Hátul: Baranyai János, Bartos Csaba, Petrovszki Tamás, Mitykó László, Tószögi Olivér,
Tószögi György, Petykó Réka
Középső sor: Popa Réka, Kozma Orsolya, Hankó Petra, Mladonyiczki Botond, Fodré Viktória
Elöl: Tószögi György (ifj.), Zöld Petra, Giricz Levente, Bonyhádi Péter

Az ország minden pontjáról érkező játékosok (184 nevező) jó iramú, parázs mérkőzéseket játszottak. Békéscsabai sikerek is születtek, 10 éremmel tértünk haza, utánpótláskorú sportolóink kitettek magukért és szép eredményekkel zárták a versenynapot.


Tószögi Olivér (hátul) meccs közben

Ki kell emelni, hogy a KTSE legifjabb versenyzői közül többen a felnőtt párosok D-kategóriás mezőnyében is elindultak tapasztalatszerzés és páros-meccsrutin szerzés céljából, és mérkőzést ugyan nem sikerült nyerniük, de bátor, lendületes játékukkal és néhány igazán szép labdamenetben való diadalmaskodással méltán kivívták az ellenfél elismerését.


A magukat „törpe tesók” csapatnak nevező KTSE U11 ifjak és az ellenfél baráti kézszorítása

Elmondhatjuk, hogy most már Békéscsaba is bekerült a magyar tollaslabda élet vérkeringésébe, a következő fordulót a Körös Tollaslabda Sportegyesület Október 6-án rendezi Békéscsabán a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium tornatermében.

A tollaslabda oktatása, fejlődése töretlen Békéscsabán, egyre több leány és fiú csatlakozik azon gyerekek köréből, akik a nyári tollaslabda táborban kezdőként is részt vettek vagy esetleg az iskolai toborzások során érdeklődést tanúsítottak a tollaslabda sport iránt.

Ebben az évben egyesületünk OB III. csapatverseny fordulót is lebonyolít Békéscsabán, illetve a 2020. évben már nem csak a megyei Diákolimpia döntőt, hanem a három megyét érintő (Békés-, Csongrád- és Jász Nagykun-Szolnok megye) területi döntőt is megrendezi. Ezek az versenyesemények remélhetőleg még több fiatal érdeklődését fogják felkelteni eme nagyszerű sport iránt.

A budapesti D-kategóriás és utánpótlás verseny KTSE eredményei:

Fiú U11

  • 1. Giricz Levente
  • 2. Tószögi György

Lány U13

  • 1. Zöld Petra
  • 3. Popa Réka

Fiú U15

  • 5. Tószögi Olivér

Női egyéni „D” kategória

  • 3. Petykó Réka

Női páros „D” kategória

  • 2. Fodré Viktória / Petykó Réka
  • 3. Hankó Petra / Kozma Orsolya

Vegyes páros „D” kategória

  • 3. Fodré Viktória / Petrovszki Tamás

 


2. Fodré Viktória / Petykó Réka; 
3. Hankó Petra / Kozma Orsolya 


1. Giricz Levente
2. Tószögi György


1. Zöld Petra
3. Popa Réka (dobogón bal oldalon)

 


A „barinők” (Kozma Orsolya, Zöld Petra, Hankó Petra)

badminton.hu