OB III. második forduló – hajszálon múlt a továbbjutás

A Magyar Tollaslabda Szövetség 2019. január 26-án szombaton rendezte meg Cegléden az országos bajnokság (OB) összevont keleti és középső csoport II. és III. osztályának második fordulóját, ahol tollaslabdázóink a tisztes helytállásért léptek pályára, ám bravúros teljesítményük kis híján feljutást eredményezett.

Mint ismeretes a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tollaslabda szakosztálya 2018.  évben elnyerte a keleti csoport első fordulójának rendezési jogát, amelyet résztvevő házigazdaként múlt év októberében sikeresen bonyolított le Békéscsabán. Az ott nyújtott teljesítményből látszott, hogy a viharsarokban is jelentős fejlődésen megy keresztül a tollaslabda, mely jellemzően az egész országra elmondható. Az első fordulóban megszerzett harmadik helyet ezért mindenképpen szerettük volna a folytatásban megőrizni vagy egy jobb eredményre váltani.

Cegléden, az ország egyik legkorszerűbb tollaslabda csarnokában a keleti csoportot képviselve két fővárosi csapat (Trollas III. és Tallentum II.), a nyírségi Nyíregyházi VTSE és a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tollaslabda szakosztályának játékosai álltak hálók mögé a második fordulóban.

A játéknap kiélezett, jó iramú mérkőzéseket hozott, ahol a szépen gyűjtögettük a győzelmeket és kiegyensúlyozott, határozott erőfölényt mutató teljesítmény mellett a forduló küzdelmeiből aznap a legjobb csapatként kerültünk ki. Bár a legnagyobb rivális a Tallentum II. csapata az orrunk elől vitte el a feljutást jelentő 1 győzelmet, mégsem lehet okunk csalódásra, hiszen jelentősen javítva az első forduló utáni eredményen a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tollaslabda szakosztálya ezüstéremmel zárta a 2018/2019 évi OB III. keleti csoportjának küzdelmeit.


Gulyás Péter, Baranyai János, Petrovszki Tamás, Fodré Viktória, Petykó Réka

Tollaslabda közösségünk a 2019/2020 évben már új szervezeti keretek között, egyesületté alakulva (Körös Tollaslabda Sportegyesület) vág neki a versenykihívásoknak mind a felnőtt, mind a gyermek utánpótlás terén. Bízunk benne, hogy a KTSE létrejöttével Békéscsaba és térségének tollaslabda élete egy további fejlődési szakaszba léphet át, amely mind szebb sportsikerekkel fogja fémjelezni a befektetett munkát.

Az OB III. csapat tagjai: (a mostani fordulóban szereplő játékosok) Baranyai János, Petrovszki Tamás, Gulyás Péter, Fodré Viktória, Petykó Réka, (további csapattagok) Ancsin Árpád, Tószögi György és Mitykó László szakosztályvezető/egyesületi elnök. Külön köszönet a csapatot elkísérő Smucz Lászlónak.

Gratulálunk a csapatnak!